Vila Ilinden :: Bitoljska oblast :: Pelister

Osnovni podaci

Ime: Vila Ilinden

Vrsta: Vila

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Pelister, Bitoljska oblast

E-mail:
bozidar_v@hotmail.com

Telefon: +389 76 697 909

Pogodnosti

Vila se nalazi u seocetu u podnožju Pelistera
Tradicionalno uređeno dvorište sa česmom
Autentičan eksterijer uklopljen u prijatni seoski ambijent
Bogato uređen enterijer u tradicionalnom stilu
Kamena unutrašnjost kuće oplemenjena autentičnim nameštajem i ukrasima
Besplatan bežični internet
TV
Doručak i obroci po želji
Sobe sa kaminom
Dve zajedničke kuhinje na spratovima
Obezbeđen parking prostor

Vila Ilinden, Pelister slike i cene za smeštaj Makedonija 2019

U seocetu Dihovo, smeštenom u podnožju prelepog Nacionlanog parka Pelister i jedva na 5km od grada Bitolja nalazi se divna Vila Iliden. Pelister je veoma popularno izletište i leti i zimi, jer tu postoje uređene ski staze za sve ljubitelje čarolija na snegu, ali i mnogobrojne pešačke, biciklističke staze, kao i planinarske rute i izletišta. I do Bitolja se stiže za 10-ak minuta vožnje, pa će vam i sve poggodnosti, sadržaji i znamenitosti ovog prelepog makedonskog grada biti praktično na dohvat ruke.

Vila ima i svoje lepo dvorište sa velikom kamenom česmom, stolovima i stolicama, gde se možete, uz neponovljivi miris sveže kafe, vratiti na sam početak XX veka i u njoj uživati baš kao naši stari. Najbliža prodavnica udaljena je od vile svega 200 metara od vile Iliden, a kod nas možete uživati i u domaćoj kuhinji i obrocima pripremljenim po tradicionalnim recepturama. Naravno, za sve goste koji do nas stignu sopstvenim prevozom, obezbeđen je besplatan parking.

Soba za 2 osobe

Za parove ili dvoje prijatelja, ova soba pužiće svu udobnost i komfor. Enterijer je uređen u istom stilu kao i ostatak kuće, pa ćete tako na krevetima naći mekane deke i ćebad, a na podovima ćilime. Tu su i divni tradicionalni komadi nameštaja, uljane lampe, dok pokoji zid dekorišu i tradicionalne nošnje.

Gosti ove sobe dele kupatilo sa tuš kabinom i toalet sa posetiocima ostalih soba, a tu je i zajednička, potpuno opremljena kuhinja u kojoj spremati obroke po volji. Ukoliko želite, umesto vas možemo kuvati i mi, pa ćete tako imati priliku da probate naše jedinstvene specijaltete.

Autentičnost ove sobe upotpunjava kamin, te ćete ovde moći da uživate u toploti i romantičnom pucketanju vatre uz neku čašu izvrsnog makednoskog vina. U trenucima odmora tu je TV, a obezbeđena je i besplatna internet konekcija. Svim gostima na rasolaganju je dvorište u kome možete uživati, upoznavati se sa drugim gostima i družiti.

Cena po osobi iznosi 13€/noćenje, a za boravke duže od 3 dana odobravamo popust.
Doručak nije uključen u cenu.
Za više informacija u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na: bozidar_v@hotmail.com

Soba za 3 osobe

Manjim porodicama ili tročlanim društvima na raspolaganju su naše tri sobe koje u svom sastavu imaju po francuski ležaj i jedan odvojen krevet. Sobe se nalaze na prvom spratu kuće, i dele kupatilo sa tuš kabinom i toalet, a tu je i zajednička, potpuno opremljena kuhinja u kojoj možete uživati i spremati obroke. Ukoliko želite, umesto vas možemo kuvati i mi, pa ćete tako imati priliku da probate naše jedinstvene specijaltete.

Enterijer kuće je predivno uređen, sa kamenim zidovima i drvenim nameštajem, sobe su ukrašene ćilimima, i bogato dekorisane etno motivima, od starih komada nameštaja, preko lampi, do narodnih nošnji i tradicionalnih komada etno kolekcija. Sve sobe imaju i veliki trpezarisjki sto sa stolicama za druženje ili obedovanje, a tu je i TV za časove dokolice.

Posebno ističemo da svaka soba ima svoj kamin, te ovde možete uživati u romantičnom pucketanju i prijatnoj toploti vatre u zimskim večerima. Svi našim gostima na raspolaganju je zajedničko dvorište sa česmom i baštenskom garniturom, gde ćete moći da se opustite ili upoznate druge goste i razmenite iskustva. Za sve kojima je odmor nezamisliv bez interenta obezbeđena je besplatna, bežična konekcija u celom komplesku.

Cena po osobi iznosi 13€/noćenje, a za boravke duže od 3 dana odobravamo popust.
Doručak nije uključen u cenu.
Za više informacija u vezi sa cenama i slobodnim terminima, kontaktirajte nas na: bozidar_v@hotmail.com

O smeštaju Vila Iliden

Vila Iliden je originalno izgrađena davne 1903. godine, a nedavno je restauirana. Zadržane su sve arhitekutrne karakteristike tradicionlanog makedonskog stila, a enterijer je prilagođen maksimalnoj komofnosti gostiju, sa kamenim zidovima, nameštajem, vratima, prozorima i podovima od punog drveta. Enterijer vile krase tradicionalni detalji poput starog posuđa, mekanih deka i ćilima, ali i starih nošnji, uljanih lampi i kamina.

Pelister


Nacionalni park Pelister nalazi se na strmim obroncima planine Baba u jugozapadnoj Makedoniji. Uzdiže se iznad istočnih obala Prespanskog jezera koje leži u kotlini između Babe, Galičice, Petrina i Suve Gore. Čitav nacionalni park smešten je u zapadnom delu Pelagonijske ravnice i udaljen je od grada Bitolja samo 7 kilometara. Ovaj nacionalni park koji se prostire na površini od čak 12.500 hektara proglašen je nacionalnim parkom sredinom XX veka i prvo je i najstarije zaštićeno dobro u Makedoniji.


Pročitajte više

Bitoljska oblast


Na jugu velike plodne makedonske ravnice Pelagonije, mala oblast oko drevnog grada Bitole, odnosno Bitolja, u sebi sadrži toliko čari i retkosti. Netaknuto prirodno bogatstvo, gorske oči i raznovrstan biljni i životinjski svet, zatim istorijsko kulturni biser očuvan još od drevnih antičkih vremena do danas, da iako mala, nudi obilje načina da se prošire vidici, nauče nove stvari i provede vreme u okruženju iskonske, očuvane prirode.


Pročitajte višePročitajte više - Pelister Rent-A-Car - Pelister
Ostavite komentar:

* obavezno