Hotel Popova Kula :: Istočna Makedonija :: Demir Kapija

Osnovni podaci

Ime: Hotel Popova Kula

Vrsta: Hotel

Rejting: (***) 3 Zvezdice

Grad: Demir Kapija, Istočna Makedonija

E-mail:
contact@popovakula.com.mk

E-mail 2:
lence@popovakula.com.mk

Sajt:
www.popovakula.com.mk

Telefon: +389 76 432 640

Mobilni: +389 76 432 630

Pogodnosti

Vinarija i hotel nalaze se nadomak Demir Kapije, sa jasno obeleženim izalzom sa autoputa E75
Vrhunska vina sa geografskim poreklom tikveške regije
Zelena okolina sklonjena od urbanih sredina
Veliko imanje sa vinogradima i vrtom
Restoran makedonske tradicionalne i internacionalne kuhinje
Bar sa letnjom baštom
Dečije igralište
Klub ljubitelja vina
Organizovanje degustacija na samom vrhu Popove Kule
Klima uređaj i centralno grejanje
Pojedine sobe i apartmani imaju svoje terase sa pogledom na vinograde
Neki apartmani imaju luksuzno opremljena kupatila sa masažnim kadama
Besplatan bežični internet
SAT TV
Mini-bar
Veliki bespalatan parking za automobile i autobuse

Hotel Popova Kula, Demir Kapija slike i cene za smeštaj Makedonija 2019

Hotel Popova Kula se  nalazi u blizini autoputa E-75 u Demir Kapiji, tačno na sredini puta između  Beograda i Atine, te je ovo idealna lokacija za predah turista koji putuju ka ili se vraćaju iz Grčke.  Demirkapijska dolina leži u tikveškoj regiji Povardarja, čuvenoj po svojim vrhunskim vinima.

Duga istorija i tradicija regije dokazana je arheološkim nalazima, koji tvrde da su ljudi ovde gajili vinovu lozu i pravili vina još u XII veku. Ovo je mesto sa velikim brojem sunčanih sati godišnje, idealnom klimom i savršenim sastavom tla za uzgajanje grožđa. Naši vinogradi nalaze se na istom mestu koje je još Aleksandar Karađorđević namenio prvoj vinariji na Balkanu, a naša vinarija ime je dobila po staroj, nekada važnoj kuli na rimskom putu koji je ovuda prolazio. Nažalost, od ove originalne Popove kule nije ostao ni kamen, pa smo mi, uvažavajući tradiciju, podigli njenu repliku, 17 metara visoku kulu motrilju.

Ukoliko ste ljubitelj vina, grožđa, istorije i tradicije, ali i netaknute prirode, mira i odmora, naš hotel, vinarija i restoran pružiće vam neodoljivo iskustvo savršenog romantičnog vikenda, učiniće vaše proslave i najvažnije trenutke vašeg života luksuznim i nezaboravnim.

Čitav kompleks, pa i restoran svojim eksterijerom i enterijerom pažljivi je spoj moderne i tradicionalne arhitekture, kojim dominiraju obrađeni kamen i plemenito drvo. Hotel Popova Kula raspolaže bogatim smeštajnim kapacitetima, a svakom kutku je posvećena posebna pažnja, kako jedinstvena atmosfera naših vinskih podruma i boje naših sorti grožđa, loza i vina ne bi bile izgubljene. Svi gosti našeg hotela ovde će pronaći i besplatan parking.

Soba za 2 osobe

Ukupno 33 naših soba idealno je za parove, poslovna putovanja ili dvočlana društva. Sve sobe u našem hotelu pažljivo su uređene kako bi zadržale spoj tradicionalnih i funkcionalnih elemenata, a svaka soba bogato je dekorisana u skladu sa sortom čije ime nosi, pa ćete među našim dvokrevetnim sobama naći i različite varijetete prirodnih boja vina i grožđa, prijatne zagasite ili svetle i otvorene boje drveta.

Sve sobe su klimatizovane i imaju centralno grejanje pa su pogodne za vaš odomor u bilo koje doba godine. Opremljene su odvojenim krevetima, a samo jedna soba ima francuski ležaj. U njima ćete naći i natkasne sa dekorativnim svetlom, garderobne ormane i police kako bi ste se sasvim raskomotili i udobno smestili. Posebnu pogodnost čine izuzetno lepe stilske garniture za sedenje, sa stočićem i foteljema, pa sobe zaista nude vrhunski komfor.

Za trenutke dokolice i odmora, na raspolaganju vam je TV sa velikim izborom satelitskih kanala, kao i besplatna bežična internet konekcija, a tu su i mini bar i frižider. Sve sobe raspolažu svojim privanim kupatilima sa tuš kabinama, peškirima i kompletnim toaletnim priborom. Takođe, pet dvokrevetnih soba ima i svoje privatne balkone ili terase sa fantastičnim pogledom na blagozatalasanu dolinu Demir Kapije. Na njima su divne garniturama za sedenje i uživanje dobrom društvu i još boljem vinu.

Cene za dvokrevetnu sobu kreću se od 35€ do 55€ za noćenje sa doručkom.
Za više informacija u vezi sa cenama i slobodnim terminima, slobodno nam se obratite na mejl: reservation@popovakula.com.mk

Soba za 3 osobe

Manje porodice, parovi sa decom ili tročlana društva na raspolaganju imaju izbor od 33 soba, od kojih je svaka uređena u skladu sa svojim imenom, oplemenjena drvenim nameštajem i prirodnim materijalima, u bojama sorti i vina koji i u privatnosti soba i za trenutke vašeg mira i odmora čuvaju atmosferu naših vinskih podruma i vinograda.

Osam soba opremljeno je prostranim francuskim ležajevima i odvojenim krevetima, a ostalih šest imaju sve krevete odvojene. Sobe su klimatizovane, imaju svoja privatna kupatila sa tuš kabinom u kojima ćete, pored kompletnog toaletnog pribora, pronaći i peškire i fen, a na raspolaganju su vam i mini bar i frižider. Uz to, sobe su udobno nameštene, sa natkasnama, komodama i ormanima, pa ćete moći da se sasavim raskomotite i udobno smestite, a posebna prednost je i divan kutak za sedenje sa stilskim stočićem i foteljama i graniturama za sedenje, pa je potpuni komfor zaista zagarantovan.

Za trenutke dokolice i odmora na raspolaganju vam je i TV sa velikim brojem satelitskih kanala, a radi vašeg posla ili zadovoljstva, obezbeđena je besplatna bežična internet konekcija. Od ovih 14 trokrevetnih soba, čak 10 ima svoje privatne terase i balkone, sa lepim baštenskim garniturama i pogledom na zatalasanu dolinu i vinograde Povardarja.

Cene za trokrevetnu sobu kreću se od 45€ do 75€ za noćenje sa doručkom.
Za više informacija u vezi sa cenama i slobodnim terminima, slobodno nam se obratite na mejl: reservation@popovakula.com.mk

Apartman za 3 osobe

Za sve ljubitelje vina i luksuza koji sebi žele da priušte sav komfor na raspolaganju su četiri prostrana i divno uređena apartmana koji su savršeni za parove na romantičnim putovanjima, ali male porodice, i u njima se mogu veoma komotno smestiti tri osobe.

Svi ovi apartmani opremljeni su prostranim kraljevskim krevetima sa natkasnama na oba uzglavlja, u prirodnim i toplim bojama svojih sorti vina i grožđa, i imaju veoma udobne garniture za sedenje pred televizorom, kao i male stočiće idealne za jutarnje kafe ili rad, pa vaše obaveze sigurno neće trpeti. Apartmani su ugodno namešteni, a tu su i garderobni ormani, police i komode, pa ćete moći da se smestite i raskomotite.

Svi apartmani su klimatizovani, imaju mini bar i frižider, TV sa satelitskim kanalima, kao i besplatnu bežičnu internet konekciju. Naravno, sastavni deo svakog trokrevetnog apartmana je i kupatilo, i to dva sa luksuzno opremljenim masažnim kadama, dok druga dva imaju tuš kabine. U kupatilima ćete naći i kompletan toaletni pribor, peškire i fen.

Cene za trokrevetni apartman kreću se od 70€ do 95€ za noćenje sa doručkom.
Za više informacija u vezi sa cenama i slobodnim terminima, slobodno nam se obratite na mejl: reservation@popovakula.com.mk

Apartman za 4 osobe

Naš najveći i najluksuzniji apartman ugodno može da smesti četvročlanu porodicu, parove koji dele ljubav prema vinu ili dobra društva. Apartman ima odvojenu spavaću sobu, dnevni boravak, kupatilo i lepu terasu. Ovom apartmanu boje je odredila aromatična “kratošija”, pa enetrijerom dominira tamno drvo i crveni detalji.

Spavaća soba ima prostrani kraljevski krevet sa natkasnama i dekorativnim lampama na uzglavlju, garderobni orman i draperije na prozorima u zagasitoj boji vina, dok je u dnevnoj sobi crvena garnitura za sedenje sa foteljama i stočićem koja se može razmestiti i tako postati udoban krevet za još dvoje gostiju. Dnevni boravak je uređen pažljivo odabranim komadima nameštaja od prirodnih materijala, a prelepi parket boje trešnje prekriven je tepihom, i zadovoljiće sve vaše potrebe.

Uz to, apartman je klimatizovan i ima centralno grejanje, pa je pogodan za boravak tokom čitave godine, a na raspolaganju su vam ovde i mini bar i frižider. Za trenutke odmora i dokolice, tu je TV sa velikim brojem satelitskih kanala, kao i besplatna bežična interent konekcija. Ovaj apartman ima i veliku terasu sa baštenskom garniturom i predivnim pogledom na zelenu okolinu i vinograde.

Cene za četvorokrevetni apartman kreću se od 90€ do 130€ za noćenje sa doručkom.
Za više informacija u vezi sa cenama i slobodnim terminima, slobodno nam se obratite na mejl: reservation@popovakula.com.mk

O smeštaju Hotel Popova Kula

U sklopu kompleksa hotela Popova Kula, nalaze se privatni prostrani vinogradi, a mi proizvodimo čak 11 vrsta pažljivo biranih sorti, belih i crvenih vina, koja mogu da zadovolje različita raspoloženja, doba dana i naravno ukuse – od zlatastih voćnih belih vina do tamnog vranca i aromatičnog muskata.

Posebnu pažnju skrećemo na to da naša vinarija proizvodi za sada jedinstveno vino u svetu – Stanušina je potupuno autohtona, makedonska sorta i odlikuju je izuzetne karakteristike, pa nemojte propustiti da probate ovu sortu koju nigde drugde nećete naći. Degustacije vina organizuju se u posebnom prostoru kluba na 17 metara izdignutom vrhu same kule, ali i u našem vrhunskom restoranu, koji raspolaže divnom natkrivenom terasom sa pogledom na prelepo prirodno okruženje. Uz to, ovde možete uživati u tradicionalnim specijalitetima makedonske kuhinje, kao i specijalitetima različitih internacionalnih jela, pažljivo odabranih uz našu ekskluzivnu vinsku kartu.

Demir Kapija


Demir Kapija je mali grad u Povardarju u Makedoniji, u zagrljaju Demirkapijske klisure kroz koju je Vardar probio svoj put do Solunskog zaliva. Ovo maleno mesto, koje možete za svega nekoliko sati obići i peške, ima dugu istoriju koju su istraživanja počela da otkrivaju tek u drugoj polovini XX veka. U davna vremena, kada su jedino karavani krstarili putevima koji povezuku istok i zapad, Demir Kapija bila je obeležena kao mesto trgovine cenjenom i skupom robom.


Pročitajte više

Istočna Makedonija


Ljubitelji prirode, jezera, planina, a naročito starih običaja i kulture – znaju. Čim se neko mesto pročuje usled svoje lepote, neobičnosti i karaktera, čim meštani naviknu na dolazak novih, nepoznatih ljudi, čim na putevima, gradskim trgovima i planinskim stazama počnete da nailazite na poznanike ili poznanike svojih poznanika, mesto kome ste se toliko radovali i u vezi koga, možda pomalo osećali kao istraživač ili pustolov, kao da nekako gubi draž.


Pročitajte višePročitajte više - Demir Kapija Rent-A-Car - Demir Kapija
Ostavite komentar:

* obavezno