Oblasti

Prilepska oblast

Prilep, rodno mesto legendarnog srpskog junaka Kraljvića Marka, nalazi se u najvećoj dolini Makedonije, Pelagoniji. Sam grad i prilepska okolina nalaze se na nadmorskoj visni od 650 metara, što doprinosi specifičnoj klimi i čini jednistvenu karatkteristiku ovog podneblja. Ova regija obiluje arheološkim nalazištima od kojih neka tek sada počinju da pokazuju svoj puni značaj. Većina arheoloških lokaliteta i dalje su teško dostupna, a Pešterica, nadomak prilepskog veštačkog jezera iznedrila je rukotvorine i plastiku koja je datirana na prelaz iz ranog u srednji neolit.

Pročitajte više - Prilepska oblastRent-A-Car - Prilepska oblastIzleti/Ekskurzije - Prilepska oblast

Smeštaji Prilepska oblast

 • Prilepska oblast - Kruševo
  E-mail : vilapapu@yahoo.com
  Telefon : +389 75 454 186
  U slikovitom i mirnom Kruševu, na nadomroskoj visini od čak 1.250 metara nalazi udobno smeštena se naša vila Papu. Ovaj deo Kruševa gde je locirana vila se zove Strunga, a u neposrednoj blizini je i čuvena galerija Nikole Martinovskog. Na samo nekoliko minuta šetnje od nas naći ćete prodavnice i pekare, restoran i nekoliko kafića, a na samo 300 metara udaljenosti je i gradski park, idealan za mališane i igru na svežem vazduhu.

  Vila Papu je okružena svojim lepim dvorištem, sa velikom terasom na kojoj su suncobrani, klupe i stolovi namenjeni gostima. Na raspolaganju vam je i veliki zajednički dnevni boravak, koji ima više stolova i stolica, zatim garnituru za sedenje ispred TV-a, kao i udoban kutak sa foteljama. Posebno je ovde idilično u zimskim večerima, jer se tu nalazi tradicionalna peć na drva, pa možete uživati uz toplotu i pucketanje vatre i provesti nezaboravne trenutke u druženju i upoznavanju sa drugim gostima. Kod nas će vas dočekati ljubazno i komunikativno osoblje, a recepcija je stalno otvorena. Svi gosti koji kod nas dođu sopstvenim prevozom mogu računati na besplatan parking.
 • Prilepska oblast - Kruševo
  E-mail : contact@vinceapartmani.com.mk
  Telefon : +389 70 364 515
  Apartmani Vince nalaze se u samom centru Kruševa, samo 200 metara od glavnog gradskog trga i samo 20 metara od žičare, a tu je i rodna kuća jednog od najpoznatijih makedonskih impresionističkih slikara, Nikole Martinoskog.

  Apartmani Vince idealni su za inspirativan i aktivan zimski odmor na “Staniču”, koji je namenjen mlađim skijašima, ali i za šetnje na prolećnom, jesenjem i zimskom suncu. Kruševo je ima dugu i bogatu istoriju i nudi brojne mogućnosti poklonicima istorije i kulturne baštine. Ovde ćemo vas dočekati uz tradicionalno gostoprimstvo i učiniti sve da vaš odmor bude savršen.
 • Prilepska oblast - Kruševo
  E-mail : n.cavkar@yahoo.com
  Telefon : +389 70 673 427
  Sajt:
  Etno Vila nalazi se u samom centru šarmantnog Kruševa, na nadmorskoj visini od čak 1.350 metara. Ova stara vlaška kuća, podignuta je u tradicionalnom planinskom stilu krajem XIX veka, a nedavno je obnovljena, rekonstruisana i restaurirana da izađe u susret svim potrebama savršenog odmora.

  Etno Vila ima kombinovanu kamenu fasadu sa velikim dokastom, unutrašnjosti je potpuno restaurirana, sa velikim sekcijama prirodnog, kamenog zida, ognjištem, ćilimima i detaljima koje biste mogli videti i na nekoj od etnoloških postavki, sa posuđem kakvo se nekada upotrebljavalo, dekorativnim stolicama ili starom “singericom”.
 • Prilepska oblast - Kruševo
  E-mail : n.cavkar@yahoo.com
  Telefon : +389 75 318 779
  U samom srcu Kruševa, odmah pored crkve Svetog Jovana, nalazi se Casa La Kola. Udaljena je samo nekoliko minuta šetnje od strogog centra grada sa kafićima, prodavnicama, bankama i restoranima, a 15-ak minuta od velikog memorijalnog centra i vidikovca iznad Kruševa, na kome nalazi i spomen kuća čuvenog pevača Tošeta Proeskog.

  Na nas se možete osloniti da vam organizujemo i pansionsku ishranu, u nekom od obližnjih restorana, kao i da vam preporučimo turističke vodiče za razlgedanje Kruševa i upoznavanje sa njegovom bogatom kulturnom baštinom.