Oblasti

Oblast Struga

Na krajnjem jugozapadu Makedonije, oblast Struga zhavata zapadni deo kotline i obale Ohridskog jezera, sa Jablanicom na zapadu i Karaormanom na severu. Ovu oblast obeležavaju prirodni ekosistemi jezera Ohrid, i dela toka Crnog Drima i veštačkog jezera Globočica, u zagrljaju planina Jablanice i Karaormana. Kontinentalne odlike oblasti menja blizina Jadranskog mora sa svojim toplim vazdušnim strujama, pa izuzetno prijatna klima čini jednu od osnova razvoja turističke ponude oblasti Struga.

Pročitajte više - Oblast StrugaRent-A-Car - Oblast StrugaIzleti/Ekskurzije - Oblast Struga

Smeštaji Oblast Struga

 • Oblast Struga - Struga
  E-mail : katerinajovanoska@yahoo.com
  Telefon : +389 46 787 323
  Apartmani Jovanoski smešteni su na izuzetnoj lokaciji, pokraj reke Crni Drim, u samom centru Struge, tačnije svega 50 metara od centra čaršije. Na 150m nalazi se i najbliža plaža, a tu su i prodavnice prehrambene robe, kafići i restorani, odnosno ovde u blizini ćete naći sve što vam može zatrebati ako ste na odmoru u Strugi ili ste u prolazu kroz ovaj prelepi grad.

  Struga je udaljena od Ohrida 13km, a do aerodroma u ovom mestu ima svega 6km. U apartmanima Jovanoski možete iznajmiti bicikl koji je najpopularnije prevozno sredstvo u gradu, a pored vožnje bicikala, Struga je veoma popularno mesto i za pecanje, pa će ljubitelji ribolova sigurno uživati. Za sve one koji nas posete svojim kolima imamo obezbeđen parking prostor.
 • Oblast Struga - Vevčani
  E-mail : kutmicevica@hotmail.com
  Telefon : +389 46 798 626
  Pansion i restoran Kutmičevica pravo je mesto za uživanje u istorijskom i kulturnom nasleđu tradicionalnog makedonskog sela Vevčani, koje se nalazi u podnožju planine Jablanica. Udaljeni smo 14 km od Ohridskog jezera, a nadmorska visina od 930 metara čini ovo selo pravom klimatskom banjom.

  U našem neposrednom okruženju nalazi se izuzetno bogata kulturna ponuda ovog jedinstvenog sela, Crkva Svetog Nikole, više restorana i prodavnica. Tokom boravka u Vevčanima imaćete priliku da uživate u očuvanoj, tradicionalnoj arhitekturi, kuhinji i običajima, kao i zapanjujućem pogledu na dolinu Struge i Ohridsko jezero u daljini.