Oblasti

Kumanovska oblast

Kumanovska oblast na severnoj granici Makedonije deo je veće, severoistočne regije. Pirodne granice ove oblasti su planine Kozjak i German na severu, Osgovo i Skopska Crna Gora, koja je lokalno poznata i kao Karadak – na zapadu, dok je na istočnoj strani obuhvata oblast Krive Palanke i granica sa Bugarskom. Ove planine glavna su odlika i zanimljiva panorama ravnog i prostranog Kumanovskog polja.

Pročitajte više - Kumanovska oblastRent-A-Car - Kumanovska oblastIzleti/Ekskurzije - Kumanovska oblast

Smeštaji Kumanovska oblast

 • Kumanovska oblast - Kumanovo
  E-mail : hotelharmonija@yahoo.com
  Telefon : +389 31 416 383
  Hotel Harmonija nalazi se u mirnom i prijatnom delu Kumanova, samo 3 kilometra od centra grada. Naša lokacija je izvanredna i direktno smo povezani sa regionalnim putem, svega 8 kilometara od graničnog prelaza Tabanovce. U našem komšiluku je i izuzetno važna opservatorija Kokino, čiji značaj je prepoznala i NASA, kao i mnoštvo spomenika kulture među kojima se ističe Crkva Svetog Đorđa u Starim Nagoričanima, iz XIII veka.

  U okviru hotela Harmonija postoji i odličan restoran gde možete probati razne specijalitete domaće i internacionalne kuhinje, a vaš boravak kod nas može biti i zasnovan i na doručku na bazi švedskog stola. Prijatan ambijent našeg restorana može biti i predivan prostor za sve vaše svečanosti i proslave. Zeleno okruženje našeg hotela veoma je prijatno za boravak i odmor, obogaćeno sadržajima za decu i ambijentalnom letnjom baštom sa fontanom. Kako bi vaš boravak kod nas bio što ugodniji, 24 časa dnevno na usluzi vam je naše ljubazno i komunikativno osoblje kao i room service. Za sve goste obezbeđen je i besplatan parking pod stalnim obezbeđenjem.
 • Kumanovska oblast - Kumanovo
  E-mail : contact.etno@gmail.com
  Telefon : +389 31 49 77 49
  Etno Selo Timčevski je sasvim moderna turistička ideja ostvarena kroz spoj neverovatne prirode i tradicionalnog makedonskog sela. Ovaj kompleks nalazi se 14 kilometara od Kumanova, na pravcu za Krivu Palanku, i oko 20 kilometara od graničnog prelaza Tabanovce i Prohor Pčinski.

  Etno Selo zahvata veliku površinu od čak 30 hiljada kvadratnih metara, u jedinstvenom prirodnom okruženja zaseoka Mlado Nagoričane, u čijem je srcu stara, tradicionalna - trpeza: nagrađivani etno restoran mesto je za gurmanluke, ali i za srce i dušu, uz folklorne izvedbe starih makedonskih pesama, odlične domaće rakije i čuvena vina, ovaj resotran menja jednostavan ručak ili večeru u pravo gurmansko iskustvo.