Oblasti

Bitoljska oblast

Na jugu velike plodne makedonske ravnice Pelagonije, mala oblast oko drevnog grada Bitole, odnosno Bitolja, u sebi sadrži toliko čari i retkosti. Netaknuto prirodno bogatstvo, gorske oči i raznovrstan biljni i životinjski svet, zatim istorijsko kulturni biser očuvan još od drevnih antičkih vremena do danas, da iako mala, nudi obilje načina da se prošire vidici, nauče nove stvari i provede vreme u okruženju iskonske, očuvane prirode.

Pročitajte više - Bitoljska oblastRent-A-Car - Bitoljska oblastIzleti/Ekskurzije - Bitoljska oblast

Smeštaji Bitoljska oblast

 • Bitoljska oblast - Pelister
  E-mail : bozidar_v@hotmail.com
  Telefon : +389 76 697 909
  Sajt:
  U seocetu Dihovo, smeštenom u podnožju prelepog Nacionlanog parka Pelister i jedva na 5km od grada Bitolja nalazi se divna Vila Iliden. Pelister je veoma popularno izletište i leti i zimi, jer tu postoje uređene ski staze za sve ljubitelje čarolija na snegu, ali i mnogobrojne pešačke, biciklističke staze, kao i planinarske rute i izletišta. I do Bitolja se stiže za 10-ak minuta vožnje, pa će vam i sve poggodnosti, sadržaji i znamenitosti ovog prelepog makedonskog grada biti praktično na dohvat ruke.

  Vila Iliden je originalno izgrađena davne 1903. godine, a nedavno je restauirana. Zadržane su sve arhitekutrne karakteristike tradicionlanog makedonskog stila, a enterijer je prilagođen maksimalnoj komofnosti gostiju, sa kamenim zidovima, nameštajem, vratima, prozorima i podovima od punog drveta. Enterijer vile krase tradicionalni detalji poput starog posuđa, mekanih deka i ćilima, ali i starih nošnji, uljanih lampi i kamina.
 • Bitoljska oblast - Bitolj
  E-mail : sohobitola@gmail.com
  Telefon : +389 75 414 185
  Soho apartmani nalaze se u blizini centra Bitolja, grada na jugozapadu Makedonije. Bitolj je administrativni i kulturni centar južne Makedonije, grad prepun barova, diskoteka, trgova i drugih znamenitosti od velikog kulturnog i turističkog značaja. Apartmani Soho smešteni su na svega 5 minuta hoda od glavne železničke stanice, a samo jedan blok deli apartmane od svih pomenutih turističkih atrakcija u samom centru grada.

  Ukoliko dolazite kolima vredi znati da postoje slobodna parking mesta ispred hotela data posetiocima na korišćenje. Ovi luksuzni apartmani idealni su za nepušače i za porodice i manje grupe prijatelja. Ipak, treba da znate da ni u jednom apartmanu ili studiju nisu dozvoljeni psi.
 • Bitoljska oblast - Pelister
  E-mail : hmolika@t-home.mk
  Telefon : +389 47 229 406
  Hotel Molika nalazi se na jugozapadu Republike Makedonije, tačnije smešten je u okviru prelepog Nacionalnog parka Pelister, na nadmorskoj visini od čak 1420 metara. Sama lokacija hotela pruža prelep panoramski pogled na grad Bitolj i okolinu, kao i čudesan pogled na Pelagonijsku dolinu.

  Inače, Bitolj sa hotelom Molika povezuje asfaltiran put dugačak oko 15 km, udaljenost do aerodroma na Ohridu je 70 km, a do onog u glavnom gradu Makedonije, Skoplju je 180 km. Blizina grada Bitolja veoma je bitna za kvalitet i popularnost hotela, jer je to administrativni i edukativne centar jugozapadne Makedonije sa bogatom kulturno-istorijskom tradicijom i raznovrsnom arhitekturom.
 • Bitoljska oblast - Bitolj
  E-mail : hotelkapri@kapri.com.mk
  Telefon : +389 47 256 500
  Hotel Kapri sa svojom bogatom ponudom, nalazi se na samo 3.5km udaljenosti od centra čuvenog grada konzula, Bitolja. Smešten je na početku puta Nižepole - Pelister, na 500m od puta koji povezuje Prilep i Ohrid. U neposrednoj blizini hotela postoje dve benzinske stanice.

  Restoran hotela Kapri, u kome je moguća pansionska ishrana, podeljen je na 4 zasebne celine. Glavna sala, u prijatnom i toplom ambijentu ugostiće do 330 gostiju, i pogodna je za organizaciju različitih zabava i veselja, seminara, promocija koktela i drugih svečanosti. Moderno uređena Mala sala elegantno je uređena i nešto intimnijeg karaktera, kapaciteta je do 30 gostiju i nalazi se u sklopu glavne. Odlična je za organizaciju poslovnih ručkova, seminara, veridbi i drugih događaja.
 • Bitoljska oblast - Dihovo
  E-mail : dimitrovski.kiril@gmail.com
  Telefon :
  Sajt:
  Vila Piramida se nalazi u mestu Dihovo, pored glavnog puta koji vodi do sela Nižepole. Smeštena je u mirnom, čistom i slikovitom okruženju, svega oko 7 km zapadno od grada Bitolja.

  Okolna priroda ovde je zaista prelepa i idealna za sve koje žele da pobegnu od svakodnevne rutine, opuste se i uživaju u svežem vazduhu tokom vikenda ili na duži period. U blizini vile nalaze se četiri restorana, lepe staze za pešačenje, kao i dve ski staze. Do marketa i drugih prodavnica možete doći za svega 5 minuta vožnje kolima, a naravno, više pogodnosti i sadržaja čeka vas u gradu Bitolju.