Smeštaj u gradu

Pelister apartmani, smeštaj, cene 2019

Nacionalni park Pelister nalazi se na strmim obroncima planine Baba u jugozapadnoj Makedoniji. Uzdiže se iznad istočnih obala Prespanskog jezera koje leži u kotlini između Babe, Galičice, Petrina i Suve Gore. Čitav nacionalni park smešten je u zapadnom delu Pelagonijske ravnice i udaljen je od grada Bitolja samo 7 kilometara. Ovaj nacionalni park koji se prostire na površini od čak 12.500 hektara proglašen je nacionalnim parkom sredinom XX veka i prvo je i najstarije zaštićeno dobro u Makedoniji.

Pročitajte više - PelisterRent-A-Car - PelisterIzleti/Ekskurzije - Pelister


Smeštaji - Pelister

 • Bitoljska oblast - Pelister
  E-mail : bozidar_v@hotmail.com
  Telefon : +389 76 697 909
  Sajt:
  U seocetu Dihovo, smeštenom u podnožju prelepog Nacionlanog parka Pelister i jedva na 5km od grada Bitolja nalazi se divna Vila Iliden. Pelister je veoma popularno izletište i leti i zimi, jer tu postoje uređene ski staze za sve ljubitelje čarolija na snegu, ali i mnogobrojne pešačke, biciklističke staze, kao i planinarske rute i izletišta. I do Bitolja se stiže za 10-ak minuta vožnje, pa će vam i sve poggodnosti, sadržaji i znamenitosti ovog prelepog makedonskog grada biti praktično na dohvat ruke.

  Vila Iliden je originalno izgrađena davne 1903. godine, a nedavno je restauirana. Zadržane su sve arhitekutrne karakteristike tradicionlanog makedonskog stila, a enterijer je prilagođen maksimalnoj komofnosti gostiju, sa kamenim zidovima, nameštajem, vratima, prozorima i podovima od punog drveta. Enterijer vile krase tradicionalni detalji poput starog posuđa, mekanih deka i ćilima, ali i starih nošnji, uljanih lampi i kamina.
 • Bitoljska oblast - Pelister
  E-mail : hmolika@t-home.mk
  Telefon : +389 47 229 406
  Hotel Molika nalazi se na jugozapadu Republike Makedonije, tačnije smešten je u okviru prelepog Nacionalnog parka Pelister, na nadmorskoj visini od čak 1420 metara. Sama lokacija hotela pruža prelep panoramski pogled na grad Bitolj i okolinu, kao i čudesan pogled na Pelagonijsku dolinu.

  Inače, Bitolj sa hotelom Molika povezuje asfaltiran put dugačak oko 15 km, udaljenost do aerodroma na Ohridu je 70 km, a do onog u glavnom gradu Makedonije, Skoplju je 180 km. Blizina grada Bitolja veoma je bitna za kvalitet i popularnost hotela, jer je to administrativni i edukativne centar jugozapadne Makedonije sa bogatom kulturno-istorijskom tradicijom i raznovrsnom arhitekturom.