Smeštaj u gradu

Kriva Palanka apartmani, smeštaj, cene 2019

Jedan od najsevernijih gradova Republike Makedonije, Kriva Palanka nalazi se svega 14 kilometara od granice sa Bugarskom, dok je od prestonice Skoplja daleko oko 100 km. Ovaj lepi gradić smešten je u dolini koju okružuju obronci Osgovskih planina i jedan je od retkih gradova čije je osnivanje ostalo jasno zabeleženo. Naime, 1634. godine, za vreme vladavine sultana Murata IV, njegov vezir, Bajram Paša osnovao je ovaj grad pre svega kako bi zaštitio carske karavane na opasnom drumu prepunom hajduka, divljih plemena i naravno vukova.

Pročitajte više - Kriva PalankaRent-A-Car - Kriva PalankaIzleti/Ekskurzije - Kriva PalankaSmeštaji - Kriva Palanka

 • Istočna Makedonija - Kriva Palanka
  E-mail : restoranmanastir@gmail.com
  Telefon : +389 76 499 599
  Sajt:
  Hotel-restoran Manastir nalazi se u sklopu manastira Sveti Joakim Osogovski u Krivoj Palanci, u netaknutoj prirodi na padinama Osogovskih planina, na severo-istoku Makedonije. Ovaj manastirski kompleks udaljen je tri kilometra od samog centra grada na nadmorskoj visini od 825 metara, u predivnom okruženju hrastove šume koja prekriva planinske padine i obronke.

  Inače, sam manastir je podignut na temeljima prastare crkve koja datira iz XI veka, i pleni svojom duhovnom, arhitektonskom i umetničkom vrednošću. Ovo okruženje pokazalo je svoj fantastičan turistički potencijal, te se oko samog manastira razvio etno kompleks sa vrhunskim hotelskim smeštajem i pratećim sadržajima.