Smeštaj u gradu

Demir Kapija apartmani, smeštaj, cene 2019

Demir Kapija je mali grad u Povardarju u Makedoniji, u zagrljaju Demirkapijske klisure kroz koju je Vardar probio svoj put do Solunskog zaliva. Ovo maleno mesto, koje možete za svega nekoliko sati obići i peške, ima dugu istoriju koju su istraživanja počela da otkrivaju tek u drugoj polovini XX veka. U davna vremena, kada su jedino karavani krstarili putevima koji povezuku istok i zapad, Demir Kapija bila je obeležena kao mesto trgovine cenjenom i skupom robom.

Pročitajte više - Demir KapijaRent-A-Car - Demir KapijaIzleti/Ekskurzije - Demir KapijaSmeštaji - Demir Kapija

  • Istočna Makedonija - Demir Kapija
    E-mail : contact@popovakula.com.mk
    Telefon : +389 76 432 640
    Hotel Popova Kula se nalazi u blizini autoputa E-75 u Demir Kapiji, tačno na sredini puta između Beograda i Atine, te je ovo idealna lokacija za predah turista koji putuju ka ili se vraćaju iz Grčke. Demirkapijska dolina leži u tikveškoj regiji Povardarja, čuvenoj po svojim vrhunskim vinima. Duga istorija i tradicija regije dokazana je arheološkim nalazima, koji tvrde da su ljudi ovde gajili vinovu lozu i pravili vina još u XII veku. Ovo je mesto sa velikim brojem sunčanih sati godišnje, idealnom klimom i savršenim sastavom tla za uzgajanje grožđa.

    Naši vinogradi nalaze se na istom mestu koje je još Aleksandar Karađorđević namenio prvoj vinariji na Balkanu, a naša vinarija ime je dobila po staroj, nekada važnoj kuli na rimskom putu koji je ovuda prolazio. Nažalost, od ove originalne Popove kule nije ostao ni kamen, pa smo mi, uvažavajući tradiciju, podigli njenu repliku, 17 metara visoku kulu motrilju. Ukoliko ste ljubitelj vina, grožđa, istorije i tradicije, ali i netaknute prirode, mira i odmora, naš hotel, vinarija i restoran pružiće vam neodoljivo iskustvo savršenog romantičnog vikenda, učiniće vaše proslave i najvažnije trenutke vašeg života luksuznim i nezaboravnim.